Cabaret, Voorstellingen

Koefnoen maakt comeback in het theater!

Goed nieuws voor de liefhebbers van satire en cabaret: Koefnoen keert terug! Paul Groot en Owen Schumacher zijn bezig met een theatervoorstelling van het immens populaire tv-programma, die in 2020 te zien zal zijn. "We missen vooral onze eigen types", vertelt Schumacher aan het AD.

Koefnoen was op televisie van september 2004 tot en met oktober 2016 en was vorig jaar nog in de herhaling te zien. Dat is best knap voor een satirisch programma dat zich voor een gedeelte baseert op de actualiteit. Owen Schumacher en Paul Groot maakten ontzettend veel sketches voor typetjes die gebaseerd zijn op bekende Nederlanders en politici.

In de aankondiging vertelt Schumacher dat ze nu dingen willen gaan doen die voor de televisie niet konden. "Zoals nummers die meer voorbereiding vergen of uitpakken met een shownummer. Een voorbeeldje zou kunnen zijn: de twee zwervers die we speelden, een tapnummer laten zingen, 'singing in the rain'-achtig. Daar kun je je nu beter op voorbereiden."

Koefnoen was echter wel een concept dat draait op imitaties, wat lastig wordt in het theater door de grime. "Voor televisie hadden we daar veel meer tijd voor," aldus Schumacher. Maar daar gaan ze iets op verzinnen.

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze Theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater