Artiesten

Kijken: nieuwe liefde Georgina Verbaan om op te vreten!

Tenger gebouwd, zwartharig met hier en daar wat witte plukken...Georgina is helemaal verliefd en kan niet wachten om eerdaags al te gaan samenwonen! Maar zeg nou zelf, wie zou dat nou niet willen als je deze foto ziet?

"Dit is Miep. Ze komt over een paar dagen bij ons wonen en we kunnen niet wachten. We zijn al vreselijk verliefd op haar." Een lief aaibaar vriendje dus, dat is de nieuwe aanwinst in Huize Verbaan! Georgina staat al jaren bekend als kattenvriend, en werkte lange tijd op de Poezenboot in Amsterdam. Hier vond ze ook haar nieuwe liefde Miep, die een mooi speelkameraadje zal zijn voor huiskater Fred. Ook andere dieren kunnen op de steun van de actrice rekenen, zo zette ze zich als ware dierenactiviste in voor Wakker Dier en Bont voor Dieren. De overtuigd vegetariër was ook lijstduwer van de Partij voor de Dieren.

Creatieve duizendpoot Georgina Verbaan

Behalve met dieren, is Georgina natuurlijk druk bezig op allerlei andere vlakken. Zo schrijft ze voor het NRC, en verscheen van haar hand de columnbundel 'Loze Ruimte'. De afgelopen jaren heeft de actrice bovendien haar naam gevestigd in het theater en spreekt ze ook stemmetjes in, zoals voor De Fabeltjeskrant. Aan interessante rollen geen gebrek, zo speelde ze onder meer in de Nederlandse productie van de Broadwayhit Venus. Toch wil ze zich liever op één ding concentreren. "Niet alle producties zijn even leuk natuurlijk; daar kwam ook de behoefte vandaan om zelf iets te maken en minder afhankelijk te zijn van de rollen die me worden aangeboden." Georgina doelt dan op haar droom een eigen roman te schrijven. Ze blijkt ook nog eens talent te hebben voor het maken van hoorspelen.

"Ik voel me altijd wel alleen"

In het reisprogramma 'Waar is De Mol' van Johnny de Mol wist Georgina veel mensen te ontroeren met haar openheid. In Indonesië -het geboorteland van haar vader- vertelt ze hoe ze er een rommeltje van maakte in haar leven, en dit vindt zijn oorsprong in haar jeugd. "Jeugd was een rommeltje en eenmaal op mezelf maakte ik er een rommeltje van en daarna was ik bezig met alleen maar de rommeltjes op te ruimen en vergat ik met leven bezig te zijn..." Wij vinden in ieder geval dat deze 'rommeltjes' ook een hoop moois opleveren! Bekijk hier een compilatie van de uitzending.

Benieuwd welke voorstellingen er spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater