Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Karin Bloemen in de fout met protocol bij koningin Beatrix
31-01-2018

Karin Bloemen in de fout met protocol bij koningin Beatrix

Karin Bloemen vertelde gisteren bij RTL Late Night over haar ontmoeting met destijds koningin Beatrix. Maar dat ging niet helemaal goed, want ze was toen niet helemaal op de hoogte van het protocol. De uitzending van RTL Late Night stond in het teken van de voormalige koningin die vandaag jarig is.

De cabaretière vertelde dat ze in 1991 mocht zingen voor de hoogheid. Na afloop vroeg ze spontaan aan de koningin of ze het leuk had gevonden. De laatste reageerde met "Ja, is leuk", maar keek volgens Bloemen geschrokken. "Je zag aan haar gezicht iets van: oh fuck, weer iemand die niet weet hoe het hoort." Volgens het protocol mag je niet tegen een koningin spreken voordat ze tegen jou heeft gepraat.

Alzheimer
Samen met Tineke Schouten en Jörgen Raymann gaat Karin geld ophalen voor Alzheimer Nederland met de theatershow All Mixed Up - The Challenge op 11 en 12 maart in AFAS Live in Amsterdam. Daarnaast staat de cabaretière dit voorjaar in de theaters met een reprise van haar voorstelling Volle Bloei. Ga je liever naar een andere voorstelling? Kijk dan in onze theateragenda.

Foto: Paul Luberti

Gerelateerd nieuws