Artiesten

Jörgen Raymann mag even niet improviseren

Jörgen Raymann speelt komend theaterseizoen in het stuk Vastgoed BV. Hij mag daarin niet improviseren, maar moet zich strikt aan de tekst houden. En dat is best even wennen voor de cabaretier. "Als ik in een solovoorstelling even een zijweg in wil stappen, kan dat. Maar in een serieus toneelstuk wordt het mij niet in dank afgenomen", vertelt hij lachend aan RTL Boulevard.

In het stuk dat gaat over de vastgoedwereld speelt Jörgen een makelaar die zichzelf moet bewijzen om zijn baan te behouden. Een situatie die herkenbaar is: "Ik ben zelf natuurlijk ook ondernemer, dus ik weet wel hoe je jezelf elke keer weer moet bewijzen."

Meedogenloos
Maar volgens Raymann gaat het er in de showbizzwereld niet zo hard aan toe als in de makelaardij. "Zo meedogenloos als in de huizensector is het onder artiesten toch niet. ... Ik heb het idee dat iedereen elkaar het beste gunt"

Boodschap
Komend seizoen staat Raymann ook in het theater met zijn eigen show Zo Kan Het Ook 2.0. De show is een reprise van zijn show Zo kan het ook. Maar niet helemaal, dus vandaar de 2.0. De cabaretier is namelijk vijftig geworden en wil verandering. Hij gaat nu voor volwassen humor met een boodschap. Hij relativeert zichzelf en daagt zijn publiek uit dat ook te doen.

Foto: Guus Schoonewille

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater