Cabaret, Voorstellingen

Jörgen Raymann: dankbaar voor iedere bezoeker

Cabaretier Jörgen Raymann speelt nog maar voor halfvolle zalen en moet keihard werken om uit de financiële misère te komen. Maar ondanks alles is hij toch gelukkiger dan vroeger. 'Vroeger was ik al pissig als ik in de zaal kwam en twee lege stoelen zag. Nu is-ie half gevuld en geniet ik er veel meer van. Door wat ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt, ben ik nederig geworden,' vertelt hij in een interview met het AD. 'Ik ben dankbaar voor iedere bezoeker.'

In het interview vertelt de cabaretier hoe hij tegenwoordig als artiest in het leven staat. Hij moet tegenwoordig veel doen. Zo presenteert hij een online ochtendshow en presenteert hij iedere ochtend Ask me anything bij BNR Nieuwsradio. Daarnaast treedt hij ook nog vaak op in het theater. Zijn programma Schudden aan die Boom reist momenteel langs de Nederlandse theaters. En hij presenteert ook Save the Earth waarin astronaut Wubbo Ockels postuum een boodschap verkondigt. 'En dan zeggen ze nog dat Surinamers niet van werken houden,' vertelt Raymann lachend.

Toch kan hij nu meer genieten, zelfs nu hij minder succes heeft dan vroeger. 'Ik ben dankbaar voor iedere bezoeker,' vertelt hij. 'Voor iedereen die de moeite heeft genomen kaarten te kopen en oppas te regelen.' Bovendien kan hij ook zeker de hand in eigen boezem steken. 'Ik heb mezelf heel lang niet vernieuwd, daar ben ik veel publiek door kwijtgeraakt.' Daarom heeft Jörgen Raymann nu een meer verhalend programma en biedt zijn publiek veel.

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater