Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Joop van den Ende voelt zich gekwetst
05-02-2018

Joop van den Ende voelt zich gekwetst

Joop van den Ende voelt zich gekwetst door recente uitlatingen over zijn vrijgevigheid. Afgelopen week kreeg de voormalig theaterproducent flinke kritiek te verduren.

Van den Ende windt er geen doekjes om: "Tendentieus, onvolledig en op diverse punten onjuist", aldus zijn reactie op de aantijgingen. Het beeld dat van Van den Ende wordt geschetst noemt hij "onzuiver en beledigend. Deze uitzending van Argos wil de indruk wekken dat ik in al mijn activiteiten zaken naar mijn hand zet en het eigen belang voorop stel. Dat is niet juist. Genoemde media doen geen recht aan de belangeloze financiële steun die mijn vrouw en ik al tientallen jaren geven aan de cultuur in Nederland, in totaal ruim 155 miljoen euro sinds 2001. Ik benadruk dat het enige voordeel dat ik van onze schenkingen geniet een geestelijke verrijking is. Ik heb mijn leven lang met open vizier zaken gedaan en voel me gekwetst door het beeld dat door deze media van mij, mijn vrouw en de VandenEnde Foundation wordt gecreëerd." Ook haalt Van den Ende uit naar de journalisten die meewerkten aan het onderzoek, en verwijt hij hen een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel.

De uitlatingen in de media zijn gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door De Groene Amsterdammer, platform voor onderzoeksjournalistiek Investico en radioprogramma Argos, waarin zij hun twijfels uiten over de belangeloosheid van de vele miljoenen aan donaties die de mediamagnaat jaarlijks schenkt.

 

Gerelateerd nieuws