Artiesten

Joke Aberts ziet op tegen eerste kerst zonder Koos

Joke Alberts ziet erg op tegen de feestdagen zonder haar man Koos. Ze zal deze nu voor het eerst zonder hem moeten doorbrengen. De zanger overleed eind september dit jaar.

"Ik maak nu alles voor de eerste keer mee", vertelt ze aan Story. Ze weet nog niet of ze de kerstdagen met haar kinderen gaat doorbrengen. Met Koos ging ze altijd paar dagen naar het buitenland. Behalve de feestdagen zal ook 3 februari niet gemakkelijk worden, de verjaardag van Koos. "Dat zijn van die dagen waar je doorheen moet."

Nu de zorg voor haar man is weggevallen, heeft Joke meer tijd voor haar twee kleinzoons. "Ik zorg nu voor mijn twee kleinzoons, dat is zo fijn." Ook bracht ze kort geleden een bezoek aan haar kleinzoon die in Madrid studeert.

Onverwacht

Koos Alberts leed aan blaaskanker en overleed op 28 september. Zijn dood kwam ondanks zijn ziekte toch nog onverwacht. Het leek er namelijk op dat het weer beter met hem ging. De zanger was niet lang daarvoor ontwaakt uit zijn coma. Hij was enkele dagen kunstmatig in slaap gehouden na een spoedoperatie wegens complicaties van de blaaskanker.

Oeuvreprijs

Na zijn overlijden kreeg Alberts postuum de Helden Oeuvreprijs tijdens de Buma NL Awards vanwege zijn grote bijdrage aan de Nederlandstalige muziek.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater