Artiesten

Jochem Myjer wint Publieksprijs Nederlandse Kinderjury

Dat Jochem Myjer populair is bij jong en oud, bewijst de prijs die hij woensdag in ontvangst mocht nemen maar weer eens! De Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury gaat namelijk naar zijn boek 'De Gorgels en het geheim van de gletsjer'.

Zijn boek werd verkozen door kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Onder iets oudere kinderen van 10 en 12 werden maar liefst twee toppers van Tosca Menten gekozen: 'Dummie de Mummie' en 'De schat van Sohorro'. In de Leesweek kregen kinderen de opdracht zoveel mogelijk boeken te verslinden en daar hun favoriete boek uit te kiezen. Hun stem konden ze geven in de Stemweek, en hier gaven maar liefst 30.000 kinderen aan gehoor, tot grote tevredenheid van Stichting CPNB die het lezen van Nederlandse boeken promoot.

De Gorgels van Jochem Myjer

Het is niet de eerste keer dat Myjers boeken in de prijzen vallen bij de Kinderjury. In 2016 won hij al de Prijs van de Nederlandse Kinderjury voor 'De Gorgels'. Myjer -zelf vader van een dochter en een zoon- twitterde toen "ziekelijk trots" te zijn en noemde het "een eer" om zo onderscheiden te worden als kinderboekenschrijver.

Senaat van de Nederlandse Kinderjury

Ook de Senaat van de Nederlandse Kinderjury - bestaande uit twaalf kinderen- mocht prijzen uitdelen. Carry Slee blijft ook onder deze generatie favoriet: haar boek 'Juf Braaksel en de magische ring' is ongekend geliefd onder kinderen van 6 tot 9 jaar. Iets oudere basisschoolleerlingen kozen voor 'Schaduw van de Leeuw' van Linda Dielemans.

Adem in, adem uit

Myjer reageerde op Instagram dolenthousiast op zijn prijs: "Gewoon de publieksprijs gewonnen bij de Nederlandse Kinderjury 2019 leeftijd 6-9! Sprakeloos. Toch wel heel erg gaaf dat kinderen van alle boeken gewoon voor mijn boek hebben gekozen! Superbedankt allemaal! Speciale dank aan meesterillustrator Rick de Haas, moeder der Gorgels Ria Turkenburg, uitgeverij Leopold, de Keet BV en mijn vrouw en kinderen! Ook gefeliciteerd aan de andere winnaars Carry Slee, Linda Dielemans en Tosca Menten!"

Jochem Myjer staat ook aankomend seizoen weer in het theater met zijn razendpopulaire show 'Adem in, adem uit'.

Benieuwd naar meer cabaret? Kijk in onze theateragenda!

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater