Jochem Myjer voegt Alex Ploeg toe aan eigen show in Carré

Carré is natuurlijk een droom voor iedere jonge cabaretier. Maar hoe kom je daar? Jochem Myjer vindt dat jong talent te weinig kansen krijgt en maakt daarom nu een bijzonder statement. Zijn shows in Koninklijk Theater Carré zijn helemaal uitverkocht. Alex Ploeg mocht de afgelopen dagen spelen als voorprogramma. 

Dat is zéér ongebruikelijk bij het cabaret, waar je toch meestal voor één cabaretier komt en er geen voorprogramma is. Dat maakt het natuurlijk ook enorm spannend voor een jonge cabaretier. 'Heel dapper van Alex. En hij deed het magistraal. Gewoon voor een uitverkocht Carré. Ik was zo trots op hem,' vertelt Jochem in een interview met het Algemeen Dagblad.

Maar waarom geeft Jochem zijn podium aan een andere artiest? ‘Omdat er heel veel jonge, leuke cabarettalenten zijn. En omdat ze op televisie weinig of op rare tijden worden uitgezonden.’ De jonge garde cabaretiers heeft publiek nodig om succesvol te worden. Maar als niemand je kent, is het moeilijk om je zaal vol te krijgen. Die tijd had Jochem Myjer zelf ook.

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater