Artiesten

Jochem Myjer start stichting tegen slaapziekte

Jochem Myjer en zijn vrouw Marloes hebben de stichting Wakker Worden Wakker Worden opgericht in de strijd tegen de slaapziekte narcolepsie. Daarvoor haalde de cabaretier gisteravond 92.931,50 euro op tijdens een benefietvoorstelling. 

 

Zeldzame ziekte

De tienjarige dochter Limoni van Jochem lijdt aan de ziekte. Hij vertelde er maandag over in een interview met het AD. "Het is een zeldzame ziekte, zeker bij kinderen." De diagnose werd gesteld toen Limoni 7 jaar was. "Op dat moment stort je wereld in... Ze kreeg een ruggenprik waarbij hersenvocht werd afgetapt op zoek naar het stofje hypocretine dat een grote rol bij het ritme van slapen en waken speelt. Dat was bij haar afwezig." De ziekte zorg uiteraard voor zeer zware vermoeidheid, maar ook nachtmerries en heftige hallucinaties. "Voor een kind is dat mentaal niet vol te houden." 

 

Stichting

Met de stichting willen Jochem en zijn vrouw onder andere (wetenschappelijk) onderzoek stimuleren en de ziekte meer bekendheid geven zodat een diagnose sneller gesteld kan worden. De cabaretier deelt zijn ambassadeursschap met Sandra Pipping. Zij heeft ook narcolepsie en blogt daarover op lieverluidanmoe.com. 

 

Klik hier om te doneren aan Stichting Wakker worden wakker worden

 

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater