Musical, Voorstellingen

Jeugdserie Brugklas wordt musical

De reality kinderserie Brugklas, die momenteel te zien is op NPO Zapp, gaat het theater in als een heuse musical. Dat kondigde de cast zelf live aan in het tv-programma Tijd voor Max. Niek Roozen, May Hollerman, Belle Zimmerman en Claire Veldkamp zullen onder andere in de muziektheatervoorstelling te zien zijn.

Dat is best bijzonder, want Brugklas is een scripted reality jeugdserie, waarin iedereen zichzelf speelt in een duidelijk vooraf bepaald format. Hier volg je een vaste groep leerlingen tijdens hun eerste jaar op de middelbare school. In de musical wil Max (gespeeld Niek Roozen) een hiphop-musical gaan maken over Willem van Oranje. Emma (gespeeld door Belle Zimmerman) wil dan de hoofdrol spelen, want waarom zouden alleen mannen de held kunnen zijn? En wie bepaalt eigenlijk hoe mannen en vrouwen zich gedragen?

De musical wordt geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties. Anne de Blok zal het stuk gaan reggiseren. De cast bestaat uit Niek Roozen (Max), May Hollerman (Selma), Belle Zimmerman (Emma), Claire Veldkamp (Jamie) en Jary Sluijter.

Het script wordt geschreven door Daniël cohen, met muziek van Fons Merkies. Beiden werkten al eerder samen voor de Carry Slee jeugdmusical Schuld. De musical van Brugklas zal van oktober 2019 tot april 2020 gaan rondreizen langs de theaters van Nederland.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater