Artiesten

De jarigen van vandaag: André van Duin en Tjitske Reidinga

André van Duin en actrice Tjitske Reidinga vieren vandaag hun verjaardag. Van Duin wordt 72 jaar en Reidinga mag 47 kaarsjes uitblazen.

Van komiek naar serieus acteur

André van Duin is vooral bekend als komiek. Maar de laatste jaren maakte hij een ommezwaai. Hij begon namelijk met meer serieuze rollen. Zo speelde hij in de tv-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Ook verving hij Martine Bijl als presentator van het tv-programma Heel Holland Bakt. Al maakt hij daar nog wel steeds grapjes.

Zijn succesvolle carrière en koersverandering bleven niet onopgemerkt. In 2018 kreeg hij een Ere Zilveren Nipkowschijf. De jury vond zijn nieuwe koers een dappere keuze. "Ik laat nu voor het eerst iets van mezelf zien. Eerst deed ik alleen typetjes, verscholen achter een brilletje, een hoedje en een stemmetje. Maar wat ik nu doe vinden mensen ook leuk. Dus eigenlijk had ik al die jaren gewoon mezelf kunnen zijn", zei Van Duin er zelf over.

Tjitske Reidinga

Actrice Tjitske Reidinga timmert al jaren aan de weg. Ze brak door bij het grote publiek als Claire in de tv-serie Gooische Vrouwen in 2005 en speelde in divers films, tv-series en theaterproducties.

In de zomer van 2016 speelde de actrice met Loes Luca in de zomermusical In de ban van Broadway. De komende maanden staat Reidinga weer in het theater, en wel met de komische voorstelling Single Camping.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater