Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Zangduo stopt, maar Jan Keizer 'wacht niet thuis tot vrouw eten opdient'
25-09-2018

Zangduo stopt, maar Jan Keizer 'wacht niet thuis tot vrouw eten opdient'

Jan Keizer en Anny Schilder ronden hun muzikale samenwerking volgend jaar af met een grote internationale afscheidstournee. Keizer wil tijd voor zijn gezin, maar gaat achter de schermen door met muziek maken.

Keizer (69) en Schilder (59) zijn jarenlang het gezicht van de Volendamse hitmachine BZN, waarmee ze tussen 1976 en 1984 grote successen scoren. Het levert hen de eervolle status van meest succesvolle band in de Nederlandse muziekgeschiedenis op. In 1984 gaan ze ieder hun eigen weg.  Op verzoek van en als eerbetoon aan Mies Bouwman geven ze in 2009 een eenmalig concert in het Amsterdamse Carré voor de tachtigste verjaardag van de tv-vedette.

Opnieuw samen succes na BZN


Hoewel ze elkaar de 25 jaar daarvoor nauwelijks hebben gesproken, voelt die avond het zingen van hun hit 'Mon Amour' voor beiden als een warm bad. "Het ging gewoon als vanouds. Ik herinner me nog goed dat we er beide nogal door aangedaan waren," aldus Keizer. Het concert zorgt voor een stortvloed aan positieve reacties en verzoeken, waarna ze de handen opnieuw ineen slaan. Vele optredens volgen en ook brengen ze samen enkele albums uit. Helaas worden ze deze jaren beiden geteisterd door ziekte, zo kreeg Schilder borstkanker en Keizer prostaatkanker. Gelukkig gaat het momenteel goed met ze.

Nieuwe wegen voor Jan Keizer en Anny Schilder


Na 10 jaar is het tijd voor verandering, en volgend jaar zetten ze een punt achter hun samenwerking, zo werd gisteren bevestigd door manager Aloys Buijs. "Ik word volgend jaar zeventig en heb dan ruim vijftig jaar dit prachtige vak uitgeoefend. Het is erg mooi geweest, maar ik wil graag wat meer tijd doorbrengen met mijn vrouw, mijn kinderen en mijn kleinkinderen. Maar tot die tijd zal ik als altijd - samen met Anny - mijn uiterste best doen om de mensen een topavond te bezorgen." Wel blijft Keizer actief achter de schermen, zo zal hij teksten blijven schrijven voor andere artiesten. "Het zal niet gebeuren dat ik de hele dag bij mijn vrouw thuis ga zitten wachten tot mijn bord eten wordt opgediend. Natuurlijk zal dat anders zijn dan het contact wat ik meer dan vijftig jaar met mijn fans heb gehad. Ik weet nu al... dat zal ik vreselijk gaan missen." Zijn muzikale wederhelft kunnen we waarschijnlijk wel blijven bewonderen op het podium: "Ze gaat nog dingen doen. Wat precies is nog onduidelijk, maar ze verdwijnt nog niet helemaal van het toneel," zo verklapt een woordvoerster.

Grande Finale


Volgend jaar speelt de afscheidstournee 'Grande Finale' in zowel de Nederlandse theaters als in België, Roemenië en Zuid Afrika. Op 31 december 2019 is de allerlaatste voorstelling van de twee samen.Benieuwd welke voorstellingen er spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Gerelateerd nieuws