Isabelle Beernaert danst ode aan het Nederlandse chanson

De Vlaamse choreografe Isabelle Beernaert staat dit seizoen in het theater met een ware ode aan het Nederlandse chanson. Voor Laat me liet ze zich inspireren door de grootmeesters van het Nederlandse lied, zoals Ramses Shaffy.

Waar haar laatste producties veelal gekenmerkt werden door internationale invloeden, brengt Isabelle haar choreografieën dit keer dichterbij huis dan ooit. 'Laat me' is een kreet die zich uitstekend laat vertalen in dans. Je innerlijke stem volgen lijkt in onze huidige maatschappij steeds moeilijker, maar juist die innerlijke stem creëert de passie en de liefde die het publiek weet te raken.

Waarom krijg je kippenvel van een bepaald muziekstuk? Hoe kan het dat het ene gerecht zoveel beter smaakt dan het andere? Beernaert denkt dat dit voortkomt uit de bezieling van de maker. 'Laat me m'n eigen gang maar gaan,' zong Ramses Shaffy. En dat zouden meer mensen moeten doen, volgens de choreografe.

Daarbij: dans de taal van de ziel, aldus de choreografe. Dans heeft geen geluid nodig en hoeft niets te zeggen, terwijl het zoveel kan betekenen.

Kortom: Laat me is wederom een ontroerende dansvoorstelling, vol met bezielende Nederlandstalige muziek.


Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater