Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Is Hans Teeuwen World nu al een flop?
12-07-2018

Is Hans Teeuwen World nu al een flop?

Eind vorig jaar kondigde Hans Teeuwen zijn eigen Netflix-achtige online plaform aan: Hans Teeuwen World. Het moest het digitale paradijs worden van iedere Hans Teeuwen-fan. Wij waren aanvankelijk erg positief, maar na een half jaar is het erg stil geworden op de website. Is Hans Teeuwen World nu al een flop?

Toegegeven: Hans Teeuwen World bevat Het complete archief met bijna alles dat hans Teeuwen heeft gemaakt (alle theatershows, alles muziekalbums en grappige filmpjes). En in het begin verscheen er inderdaad iedere week een grappig filmpje. Helaas is de stroom van nieuwe content inmiddels opgedroogd. Abonnees betalen nu dus 34,99 euro per jaar voor een online service waar weinig nieuw materiaal verschijnt.

Vandaag publiceerde De Theaterkrant een interview met de cabaretier over het gebrek aan nieuwe filmpjes. Aan de telefoon met journalist Dick Zijp vertelt Teeuwen: 'Ik ben erachter gekomen dat ik dat helemaal niet kan, elke week een nieuw filmpje. Tot nu toe heb ik de luxe gehad dat ik zelf kon bepalen wanneer ik iets maakte. Ik ging pas iets maken als ik ook echt iets te vertellen had. De afgelopen maanden was dat niet zo'.

Maar hij verklaart ook aan de Theaterkrant dat het tegenvallende aantal abonnees hem frustreert. Dat waren er op moment van publicatie slechts 1403, niet het grote succes waar op was gehoopt. Met Hans Teeuwen World bereikt Teeuwen een veel kleiner publiek dan hij is gewend. 'Als ik iets leuks maak, wil ik dat iedereen het ziet. Dus als ik zo'n filmpje over Dotan maak, zet ik het meteen op Facebook.' Ook verschijnen er filmpjes met Hans Teeuwen op de YouTube-account van GeenStijl. Kortom: abonnees krijgen GEEN uniek filmmateriaal.

De vraag is dan ook of er überhaupt nog toekomst is voor Hans Teeuwen World. Als archief is het een handige service, maar de nieuwe content is zeldzaam en vind je nota bene overal gratis op internet.

Ben je op zoek naar een cabaretvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerd nieuws