Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Ilse DeLange maakt digitale muzieklessen voor basisscholen
27-09-2018

Ilse DeLange maakt digitale muzieklessen voor basisscholen

Singer-songwriter Ilse DeLange wil graag muziekles gaan geven aan leerlingen van de basisschool. Daarom neemt ze voor stichting Méér Muziek in de Klas een aantal digitale muzieklessen op. In twee minuten kunnen kinderen hiermee leren dat muziek maken leuk en gemakkelijk is.

Ilse DeLange is sinds 2016 ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas, die streeft naar structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool in Nederland. Muziekonderwijs moet net zo vanzelfsprekend worden als lezen, schrijven en rekenen. Niet alleen omdat muziek overal is, maar ook omdat het de ontwikkeling van kinderen stimuleert.

Dit doel wil de stichting in 2020 halen. Uit onderzoek blijkt dat leerkrachten vaak wel tijd hebben om muziekles te geven, maar te weinig tijd hebben voor de voorbereiding. De lessen van Ilse DeLange maken dit een stuk gemakkelijker: in slechts twee minuten schudt ze de klas wakker met een nieuw thema. Daarbij krijgt ze ook hulp van andere muzikanten. Na de video kan de klas zelf aan de slag aan de hand van de lesbrief.

Ilse DeLange behandelt daarbij zoveel mogelijk verschillende onderwerpen. De ene week krijg je iets te horen over Urban, de andere week hoor je wereldmuziek. Kinderen leren over musical, maar ook over Dance. Zingen bewegen, luisteren en muziek noteren komen daarbij allemaal aan bod.

Ben je op zoek naar een concert? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerd nieuws