Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Huub Stapel en Jörgen Raymann genieten van hun valsheid in Vastgoed B.V.
16-10-2017

Huub Stapel en Jörgen Raymann genieten van hun valsheid in Vastgoed B.V.

Huub Stapel en Jörgen Raymann spelen in Vastgoed B.V. gewetensloze vastgoedmakelaars. Hun karakters zijn meedogenloze alfamannetjes die met leugens, bedrog en verraad elkaar de tent uitvechten om hun baan te houden en een bonus te krijgen. In een interview vertellen ze hoe ze genieten van in en ingemeen spelen. Raymann: 'Deze tempel van testosteron is een feest'.

Debuut Jörgen Raymann

Voor Jörgen Raymann is Vastgoed B.V. zijn debuut als toneelacteur. Dat was even wennen voor de cabaretier. Tegelijkertijd is het ook een droom die uitkomt, zo bekent hij in een gesprek met Els Quaegebeur: 'Klinkt dat raar? Het is echt een bucketlist ding voor mij. Ik dacht eerst: sta ik daar straks een beetje te klooien tussen al die topacteurs, als dat maar goed gaat.' Huub Stapel geruststellend: 'We passen goed op hem. Hij maakt echt reuzensprongen. Het gaat dus ontzettend goed.'Vastgoed B.V.: meedogenloze praktijken

Daarbij is de stemming bij de heren uitstekend, want ze genieten van hun rollen als harteloze verkopers die hun klanten een poot uitdraaien om te scoren. Huub Stapel: 'Ik zit me tijdens het stuk steeds te verkneukelen om mijn eigen valsheid. Kan ik nog iets naarders verzinnen om een ander in het pak te naaien? Het is natuurlijk een verschrikking om zo te leven, maar het is heerlijk om zo te spelen'. Ook Raymann laat geen spoor van gewetenswroeging zien: 'Ik denk dat het publiek behoorlijk gemankeerd naar buiten loopt'. 'Misschien moeten we het nummer van Stichting Korrelatie vermelden achterop het programmaboekje,' grapt hij.

Vastgoed B.V. tourt momenteel door het hele land en is tot en met februari 2018 te zien.

Foto: Mark Engelen

Gerelateerd nieuws