Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Helmut Lotti: ze moeten met hun fikken van mijn dierbaren afblijven!
10-10-2018

Helmut Lotti: ze moeten met hun fikken van mijn dierbaren afblijven!

Helmut Lotti (48) genoot ook in ons land een ongekende populariteit, maar zijn hoogtijdagen lijken hier voorbij. "De Nederlandse pers heeft mij kapot gemaakt!" aldus de tenor.

Na zijn deelname aan de Soundmixshow sloten we onze bescheiden zuiderbuur massaal in ons hart. In 1996 scoorde hij een internationale hit met 'Caruso' en verkocht wereldwijd meer dan 13 miljoen albums. Grote successen en uitverkochte zalen waren het gevolg en aan zijn populariteit met licht-klassieke muziek leek maar geen einde te komen. Toch horen we de laatste jaren nog maar weinig van Lotti. Zijn drie huwelijken én scheidingen bleven niet onopgemerkt en werden breed uitgemeten in de pers. Funest, aldus de zanger. "Ik ben kapot gemaakt in de pers," is dan ook zijn felle verklaring voor de afgenomen interesse vanuit Nederland. "Ik lees dingen over mezelf, alsof het over een monster gaat," vertelt hij in Shownieuws.

Kritiek beschadigt mensen om hem heen


Het hardnekkige gerucht dat hij zijn eigen dochter zou hebben ontvoerd, veegt hij resoluut van tafel. "Na onze scheiding waren er problemen bij haar thuis. Het waren geen omstandigheden om in te leven voor een kind. Ik moest haar daar wel weghalen." Toch ligt hij niet wakker van de kritiek. "Mij persoonlijk heeft dat nog nooit iets gedaan, dat glijdt van mij af als water van een eend. Alleen in mijn omgeving worden er mensen beschadigd waar ze met hun fikken vanaf moeten blijven."

Helmut Lotti en Peter Koelewijn


Afgelopen maandag was Lotti aanwezig in de Wisseloordstudio's, waar de presentatie van de biografie van Peter Koelewijn plaatsvond. Koelewijn beschouwd Lotti zelfs als zijn tweede zoon.Kijk voor klassieke concerten in onze theateragenda!

Gerelateerd nieuws