Artiesten

Hoera, Tonny Eyk 79 jaar!

Tonny Eyk viert vandaag zijn 79ste verjaardag. Tijd om stil te staan bij deze coryfee met een paar leuke filmpjes.

Tonny Eyk werd geboren als Teun Eikelboom op 4 juli 1940 in Den Haag. Na zijn studie met trombone als hoofdvak aan het Koninklijk Conservatorium in dezelfde stad, maakte hij een start met zijn carrière als componist, arrangeur, accordeonist, pianist, orkestleider, producer, columnist en auteur.

Televisiepersoonlijkheid Tonny Eyk

Eyk is sinds jaar en dag een geliefd gezicht op tv. Niet alleen schreef hij talloze melodieen en muziek voor televisie in binnen- en buitenland, ook kennen we hem natuurlijk van Klassewerk, de Miniplaybackshow, Sterrenslag en vele andere programma's.

Kinderen voor Kinderen

Als componist betekende hij veel voor Kinderen voor Kinderen (Op een onbewoond Eiland, Ik heb zo waanzinnig gedroomd), en dirigeerde hij in Amsterdam 'Het Gala van de Eeuw' (100 jaar Koninklijk Theater Carré). Zijn grote liefde voor Frankrijk kan hij kwijt in zijn boeken over het land en als jurylid van het Concours de la Chanson, voorheen samen met Liesbeth List.

Overlijden van zoon Patrick

Een andere passie van Eyk is wielrennen. Zijn zoon, Patrick, maakte de droom van zijn vader waar als wielrenner. Hij overleed begin dit jaar onverwacht op 52-jarige leeftijd.

Kijk voor een overzicht van theatervoorstellingen in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater