Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Historisch muziektheaterspektakel in Enkhuizen
11-07-2018

Historisch muziektheaterspektakel in Enkhuizen

ENKHUIZEN - De muziektheatervoorstelling De Ontdeckingh is een historische verhaal over het leven van de twee grootste ontdekkingsreizigers van Enkhuizen en omstreken in de zestiende eeuw, Jan Huygen van Linschoten en Dirck China. De twee mannen maakten Holland rijk door hun lef, doorzettingsvermogen, intelligentie en vooral hun hechte vriendschap.De bijzondere voorstelling schetst ludiek en met prachtige muziek van Tim Knol een beeld van deze tijd. Een tijd van knokpartijen wegens de Spaanse onderdrukking, dronken zeemannen, vrouwen van lichte zeden en de opkomst van de medische wetenschap die mede mogelijk werd door de grote aanvoer van lijken. Maar het stuk draait ook om romantiek, innerlijke tweestrijd en heimwee. En natuurlijk leer je meer over de reizen van Jan Huygen en Dirck China.

De voorstelling wordt gespeeld in een bijzonder decor, de zogenaamde Black-Box die het effect heeft van een kijkdoos. Naast de acteurs bestaat de voorstelling uit spectaculaire animaties.

De Ontdeckingh vindt plaats van 17 augustus tot en met 1 september aan het Enkhuizer zand in de openlucht. Zie voor meer informatie www.ontdeckingh.nl.Op zoek naar een leuke voorstelling in Enkhuizen? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over: AlgemeenEnkhuizenTim Knol

Gerelateerd nieuws