Muziek, Voorstellingen, Zang

Henk Poort geëerd in Beste Zangers

De eerste aflevering van Beste Zangers ging dit seizoen meteen van start met een ode aan Henk Poort. De gevierde musical-acteur is een van de bekendste zangers in Nederland die ook opera zingt. Dat beloofde natuurlijk een spectaculaire aflevering voor het liedjesprogramma. Vooral Tim Akkerman maakte diepe indruk met zijn versie van 'Breng Hem Thuis'.

Het is een ontzettend gevarieerde groep dit jaar. Henk Poort is geschoold als Bariton, Samantha Steenwijk en Ruben Annink zingen het Nederlandse lied, Floor Jansen is de zangeres van de internationaal beroemde gothic metal band Nightwish.

Dat betekent dus vuurwerk! Floor Jansen zong het Vilja lied, een bekend nummer uit het klassieke repertoire, op gothic metal muziek. Dat vond iedereen een verrassing, maar eigenlijk was het een peulenschil voor de zangeres. Net als Henk Poort heeft zij leren zingen bij het conservatorium.

Maar ondanks dat er bést wel veel verrassingen in het programma zaten, niets maakte zoveel indruk als 'Breng Hem Thuis' door Tim Akkerman. Het was het laatste nummer dat Henk Poort zong voor zijn stiefvader. Dat gaf het lied meteen al een flinke lading. Maar man man man... wat was dit mooi.

Ben je op zoek naar een concert? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater