Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Hatsikidee! Deze sterren spelen in De Fabeltjeskrant film!
08-11-2018

Hatsikidee! Deze sterren spelen in De Fabeltjeskrant film!

Volgende maand is het zover: De Fabeltjeskrant keert terug, en deze keer op het witte doek. Vier jaar werkten de makers aan de animatieversie die alle geliefde dierenbosbewoners weer tot leven wekt. En daarvoor spreekt een keur aan bekende acteurs hun stem in.

Het Grote Dierenbos in Fabeltjesland


Wie kent ze niet? Meneer de Uil, Juffrouw Mier, Bor de Wolf, Ed en Willem Bever en Isadora Paradijsvogel; generaties lang zaten nieuwsgierige kijkbuiskindertjes én hun ouders aan de buis gekluisterd om de laatste roddels te vernemen uit Het Grote Dierenbos.  Fabeltjesland zat vol opmerkelijke personages, die ook dankzij hun stem een onuitwisbare indruk hebben gemaakt. De makers van deze nieuwe productie hielden dit dan ook goed in hun achterhoofd bij de zoektocht naar geschikte stemacteurs.

Georgina Verbaan, Richard Groenendijk en Armin van Buuren


De rol van extravagante Grande Dame is haar op het lijf geschreven, en Loes Luca kruipt dan ook in huid van Isadora Paradijsvogel. Richard Groenendijk spreekt de stemmen in van Ed en Willem Bever en Georgina Verbaan speelt Juffrouw Mier en Zaza Zebra. Armin van Buuren krijgt een bijzondere rol toebedeeld: hij spreekt de stem in van het nieuwe personage Dj Wally. Meneer de Uil wordt ingesproken door Huub Dikstaal. Zelfs een coryfee van de originele serie verleent haar medewerking: Elsje Scherjon (80) zal ook ditmaal de stem van Juffrouw Ooievaar inspreken.Halve eeuw Fabeltjeskrant


De film heeft een feestelijk tintje, want dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste aflevering op tv werd uitgezonden. Met tussenpozen waren er tussen 1968 en 1992 ruim 1600 afleveringen te zien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het in 2005 de eervolle vermelding van 'Beste Nederlandse Kinderprogramma Allertijden' kreeg toegekend. Niet alleen in ons land waren de avonturen een succes, overal ter wereld werden de afleveringen uitgezonden in eigen taal.De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen


De digitaal geanimeerde film heet De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen en gaat op 19 december in première. Distributeur Dutch FilmWorks laat weten dat Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid vier jaar samenwerkten aan de totstandkoming van de film.Benieuwd welke voorstellingen er spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Gerelateerd nieuws