Artiesten

Hartoperatie Willeke van Ammelrooy geslaagd!

Willeke van Ammelrooy is ontslagen uit het ziekenhuis. De hartoperatie van afgelopen vrijdag is geslaagd en het gaat nu goed met haar. Zo goed zelfs, dat ze volgende week weer wil gaan werken. De actrice had een lekkende hartklep.

"Ik dacht zeker een week te moeten blijven, maar het ging allemaal zo voorspoedig," vertelt de actrice opgetogen aan Privé.

Maar hoewel ze zich goed voelt, houdt ze nog wel even rust. De wond moet tenslotte nog goed genezen. "Maar dat doet er niet toe, het is alleen maar positief nu."

Verloop operatie niet vlekkeloos

De operatie zelf verliep overigens niet helemaal vlekkeloos; de wond wilde niet sluiten. Die bleef daardoor lekken en dat veroorzaakt weer bloeduitstortingen. Daarom moesten de artsen het gaatje opnieuw dichtmaken. Maar zelfs toen hield de 74-jarige de humor erin: "Ik riep maar tegen de artsen: 'Ik voel mijn hart niet meer!' Zij lachen natuurlijk."

Geen zorgen

Vorige week liet Willeke al weten zich geen zorgen te maken over de operatie. "Het zal allemaal meevallen, dat maak ik mezelf tenminste wijs." Daarbij wees ze er op dat ze geen open hartoperatie kreeg en dat ze gezond was.

Wel merkte ze de gevolgen van haar lekkende hartklep in het dagelijks leven. "Ik kan geen zware tassen meer dragen en ook geen zware emoties meer aan." Maar dat behoort nu hopelijk tot de verleden tijd.

Foto: Hans van Dijk


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater