Artiesten

Hans Teeuwen voorzichtig met islamgrappen

Cabaretier Hans Teeuwen staat bekend om zijn grove en politiek - soms zeer - incorrecte humor. Maar toch past ook de brutale Teeuwen op met wat hij zegt over de Islam. Aan De Morgen vertelt hij dat bij sommige grappen de risico's gewoon te groot zijn.

"Ik zal geen koran verbranden op het podium", zegt de cabaretier. Ook zal hij geen typetje maken van de profeet Mohammed. "Hoewel dat heel geestig zou kunnen zijn." Maar de 51-jarige zegt een "expert genoeg" te zijn om te weten wanneer het te gevaarlijk wordt.

Veel spannender en nog geestiger

Velen vinden deze tijd steeds politiek correcter. Daardoor denken sommige cabaretiers dat ze bepaalde grappen niet meer kunnen maken. Maar dat ziet Teeuwen toch anders. "Sommige stukken zouden in het huidige klimaat misschien net nog beter zijn." Als voorbeeld noemt hij de MeToo-beweging. Hij denkt dat zijn seksistische grap uit zijn show Dat dan weer wel, waarin hij alle vrouwen een hoer noemt, juist nu heel goed zou werken. De komiek denkt dat het nu "veel spannender en daardoor ook geestiger zijn" zou zijn.

Wie van de politiek incorrecte grappen van Teeuwen houdt, hoeft dus niet te vrezen dat de cabaretier daarmee stopt. "Mij interesseert de kritiek van politiek correcte mensen absoluut niet. ... Ik kan het echt niet accepteren dat wanneer ik vrijuit praat of plezier maak er plots iemand komt melden: 'Ik vind niet dat je dat kan zeggen.'"


Kijk snel voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater