Artiesten

Hans Teeuwen teleurgesteld over tegenvallende muziekcarrière

Cabaretier Hans Teeuwen heeft in het verleden twee albums uitgebracht. Maar zijn muziekcarrière was helaas geen commercieel succes. En dat vindt hij erg jammer.

Met de band The Painkillers bracht hij twee albums uit, How it aches in 2010 en Popstukken in 2015.

Maar mensen lijken vooral interesse te hebben in zijn grappen. "Als je zegt dat je een plaat gemaakt hebt, is het antwoord: 'Oh, leuk. Wanneer komt er een nieuwe show?'"

"Dat ik met mijn muziek niet even goed scoor als met mijn cabaretwerk, zorgt natuurlijk voor teleurstelling. Al neem ik ook mijn eigen narcisme op de hak", vertelt Teeuwen aan Humo.

Spelen in de grootste concertzalen

Voor de oorzaak kijkt Teeuwen vooral naar zichzelf. Want hoewel de band in de grootste concertzalen in Nederland speelde, deed de cabaretier niets aan promotie. "Qua marketing heb ik niets voor die platen gedaan."

Maar hij heeft de hoop nog niet opgegeven en wil graag nog "iets heel goeds" maken. "Het idee dat creatief gezien het beste achter me ligt, vind ik een ondraaglijke gedachte."

"Ik ben geen hobbyist!"

Het is voor de cabaretier wel belangrijk dat hij er geld mee kan verdienen. Op de vraag of hij het als hobby naast zijn cabaretwerk wil doen, geeft hij een duidelijk antwoord: "Ik ben toch geen hobbyist! Hobby's, dat is voor de middelmatige mensen. If you're good at something, never do it for free."


Kijk snel voor meer cabaretvoorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater