Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Halve finale vanavond voor Glennis Grace
11-09-2018

Halve finale vanavond voor Glennis Grace

Vanavond is het zover: de halve finale van America's Got Talent. Glennis Grace zit sinds gisteren volop in de voorbereidingen. Zo oefende ze haar optreden maandag maar liefst twintig keer.

Grace sprak vanochtend met Edwin Evers in zijn ochtendshow Evers staat op Radio 538. Ze vertelde dat gisteren twintig keer met camera's heeft geoefend en tevreden was over de soundcheck.

En het belang van al dat oefenen legde ze gisteren al tegen RTL uit: "Je hebt maar negentig seconden om jezelf te bewijzen. Je kan niets aan het toeval overlaten. Elk detail wordt van tevoren bedacht en geoefend."

Toch is ze nog niet zenuwachtig. "Dat komt pas vijf minuten van tevoren. Dan opeens realiseer je wat je gaat doen en hoeveel mensen er kijken. Tot die tijd ben ik er eigenlijk redelijk relaxed onder."

En al mag ze nog niets vertellen over het nummer dat ze in de halve finale zingt, ze liet wel weten dat er een nog hogere noot in zit dan haar laatste nummer, Never Enough. Tegen RTL liet ze gisteren ook ontvallen dat het nummer herkenbaar zou zijn voor haar leeftijdsgenoten.

Niet helemaal tevreden


Het nummer dat ze gaat zingen was niet haar eerste keuze. "Ik had eerst een ander nummer uitgekozen", vertelt ze. Maar daar was ze "toch niet helemaal tevreden over". Ze stelden Grace daarom een ander liedje voor. Ze vergeleken twee hebben ze naast elkaar gelegd om te kijken welke het beste was voor de wedstrijd.

"Natuurlijk proberen ze je dan te overtuigen met argumenten, ze zeggen dan bijvoorbeeld dat dit een favoriet nummer is van Simon Cowell, maar daar trek ik me niets van aan. Toch heb ik gekozen voor het alternatieve nummer."

Kleding-discussie


Over de kleding mag ze ook nog niets zeggen. Wel vertelde ze tegen Evers dat ze iets wilde dragen waar ze zich goed in voelde. "Gelukkig had Mel B er iets van gezegd, ik vond het zelf ook niet erg leuk, het was ook veel te groot. Nu hou ik vast aan mijn eigen mening."

Grace wil nu iets aantrekken waar ze zich goed in voelt. "Toch hebben we vandaag opnieuw discussie gehad, met wel twintig mensen die zich ermee bemoeien."

America's Got Talent wordt vannacht om 2 uur Nederlandse tijd uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC. De uitslag van de halve finale wordt een dag later bekend gemaakt. De winnaar van de finale op dinsdag 18 september krijgt 1 miljoen dollar en een optreden in Las Vegas.

Beluister en bekijk hier nog een keer het laatste optreden van Grace.


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!
Lees meer over: AlgemeenGlennis Grace

Gerelateerd nieuws