Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Hadewych Minis vindt steun bij moeder
28-09-2018

Hadewych Minis vindt steun bij moeder

Actrice Hadewych Minis vindt steun bij haar moeder tijdens de voorbereidingen van haar nieuwe voorstelling, Minis Plus. Dat vertelt de actrice in een interview met Margriet.

De 41-jarige bevindt zich op het moment in een drukke periode. Daarnaast maken de voorbereidingen haar ook kwetsbaar. Haar moeder is haar daarin tot steun.

"Ze is trots, maar nog steeds kritisch. In de solo zit bijvoorbeeld een stuk waarin ik I'm a woman van Peggy Lee zing en dat laat overlopen in This is a man's world van James Brown, mezelf begeleidend op basgitaar. Mijn moeder kan dan aangeven dat ze de groove te gek vindt, de overgang prachtig, maar dat ik de neiging heb de woorden in te slikken."

Ook helpt haar moeder haar met de kinderen door op te passen als dat nodig is. "Vervolgens komt ze van Maastricht naar Amsterdam en geeft mij daarmee de gelegenheid buitenshuis te repeteren."

Feministisch pleidooi


Minis Plus gaat in november in première. De actrice maakt een programma waarin "alle facetten van de vrouw aan bod komen". Maar het wordt geen "feministisch pleidooi of betoog".

Ze zingt eigen nummers, maar ook nummers van bekende artiesten. "Ik denk oprecht dat ik het publiek een ontzettend leuke avond ga bezorgen."

Morgen vindt de eerste try-out plaats in theater De Purmaryn in Purmerend.


Gouden Kalf


Minis is vooral bekend van film- en televisiewerk. Maar tot 2013 trad ze op in theaters met Toneelgroep Amsterdam. Ze is winnaar van een Gouden Kalf voor haar hoofdrol in Borgman en haar rol van Rachel Hazes in Bloed, Zweet en Tranen.
Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Gerelateerd nieuws