Artiesten, Voorstellingen

Guus Meeuwis en Kensington: 'Pak woekersites aan!'

Guus Meeuwis, Kensington en tientallen andere Nederlandse artiesten roepen het kabinet op woekersites aan te pakken die concertkaartjes opkopen. Oppositiepartij SP geeft vandaag een manifest aan Minister van Cultuur, Ingrid van Engelshoven (D66). Hierin staat dat de artiesten willen dat er strengere wetgeving komt tegen het opkopen van kaartjes om ze met veel winst door te verkopen op online ticketshops.

'Onze fans betalen zich blauw, wij verdienen er niks aan en de winst gaat naar iemand die niks toevoegt. Behalve ergernis. Heel veel ergernis. Onze optredens zijn zo minder toegankelijk voor de echte fans, die niet altijd het driedubbele voor een kaartje kunnen betalen. Zo blijven soms ook onnodig plekken leeg,' aldus het manifest.

Ook Guus Meeuwis heeft last van doorverkoop. Bij zijn huidige theatertour, Guus Geluk, valt het nog wel mee. Maar kaartjes voor de concerten in het Philipsstadion worden voor grof geld verkocht op de websites van verkoopsites.

Als Theater.nl raden wij ook iedereen aan om altijd toegangskaartjes te kopen bij het theater zelf. Dat is niet moeilijk: iedere bestel-link naar een voorstelling op deze website, stuurt je meteen naar het theater zelf.

Ben je op zoek naar een concert? Kijk dan vooral in onze theateragenda en koop je kaartjes bij het theater.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater