Artiesten

Guus Meeuwis bij inhuldiging Maarten van der Weijden

Guus Meeuwis en O'G3NE treden zondag op bij de inhuldiging van Maarten van der Weijden in Waalwijk op het Raadhuisplein.

"We gaan er een feestje van maken met een serieuze ondertoon, want het gaat wel om kanker. Er zal gelegenheid zijn voor het vertellen van persoonlijke verhalen over de ziekte," aldus de woordvoerster van de gemeente.

De inhuldiging vindt plaats van 13:30 uur tot 16:30 uur en er komen meer artiesten optreden. Het feest zou aanvankelijk plaatsvinden in Waspik, de woonplaats van Maarten. Maar dit kon niet doorgaan vanwege de kermis daar op het dorpsplein.

De Olympisch zwemkampioen zette afgelopen weekend een ongelooflijke prestatie neer door 163 kilometer te zwemmen in drie dagen. Hiermee heeft hij inmiddels dan 3,5 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. De burgemeester hoopt dat dit bedrag door het feest verhoogt naar 4,5 miljoen.

Documentaire

Van de zwemtocht en de voorbereidingen is ook een documentaire gemaakt. De titel is 'Het moet zo extreem' is een uitspraak van Van der Weijden. Hij wilde daarmee zeggen dat je iets heel bijzonders moet doen om mensen aan het doneren te krijgen.

De filmmakers volgden de voormalig Olympisch kampioen tachtig dagen. De docu draait om de krachtsinspanning en toont beelden van de zwemtocht zelf. Ook vertelt Van der Weijden over zijn zwemtocht afgelopen weekend.

De documentaire wordt zondagochtend uitgezonden om 09:00 uur op Ziggo Sport.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater