Artiesten

Getty Kaspers van Teach-In niet aanwezig op Het Grote Songfestivalfeest?

Een domper voor Getty Kaspers, die in 1975 met de band 'Teach In' de grote winnaar was op het Eurovisie Songfestival. Terwijl de line-up voor Het Grote Songfestivalfeest in Ziggo Dome bekend is gemaakt, heeft zij nog niets vernomen van de organisatie.

Op 15 december is het zover: in het Amsterdamse Ziggo Dome barst het grootste songfestival-meezingfestijn ooit los! Vele oud-deelnemers bestijgen het podium, waaronder Sandra Kim, Katrina & The Waves, Dana International en Netta, en natuurlijk ook coryfeeën van eigen bodem, zoals Lenny Kuhr, Ruth Jacott en Edsilia Rombley. Maar uitgerekend Getty Kaspers -die vóór Duncan Laurence ons land als laatste een grandioze overwinning bezorgde- is helemaal niet benaderd: "Ik weet van niks, ik ben niet eens gevraagd."

Getty Kaspers

Het deuntje van Ding-a-dong, ze zong het zo vrolijk! Maar het leven van Teach-In zangeres Getty Kaspers was alles behalve simpel en rooskleurig. Dat begon al direct na haar geboorte in het naoorlogse Oostenrijk. En deze moeilijke start bleef haar een leven lang achtervolgen. Stof genoeg voor een meeslepende biografie! Schrijver Dave Boomkens (1990) vertelt haar verhaal in het boek 'Een leven lang geleden', dat enkele maanden geleden werd uitgebracht. Eerder schreef hij samen met Richard van de Crommert 'Het Grote Songfestivalboek'. Ook verscheen in 2017 de biografie van Liesbeth List: 'De dochter van de vuurtorenwachter', waaraan ook de ex van List -schrijver Cees Nooteboom- meewerkte.

De organisatie van Het Grote Songfestivalfeest laat weten dat Getty nog uitgenodigd gaat worden. Wat haar rol zal zijn is nog niet bekend. Lees hier alles over het Eurovisie Songfestival!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater