Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Geef Theater Bellevue de ruimte!
15-05-2018

Geef Theater Bellevue de ruimte!

AMSTERDAM - Theater Bellevue staat bekend om de intieme voorstellingen en knusse sfeer, maar dit heeft ook zijn nadelen. Zo is het dringen geblazen in de hal om bij de theaterzalen en Theatercafé De Smoeshaan te komen. Daar gaat met een ingrijpende verbouwing een einde aan komen! Maar daarvoor heeft het theater wel jouw hulp nodig...

Theater Bellevue kent een eeuwenoude geschiedenis, maar in de huidige organisatievorm bestaat het nu 30 jaar. Hoog tijd om de blik op de toekomst te richten en het daar ook naar in te richten. De verbouwing staat gepland voor aankomende zomer. De entree, hal en de publieksruimtes krijgen een nieuwe indeling: de doorgang naar De Smoeshaan wordt breder en er komt een tweede doorgang die zorgt dat het café en de foyer in verbinding staan, zodat je ook eens rustig zittend van je drankje kunt genieten. Alle ruimte voor ontmoeting en ontspanning dus, én het biedt volop mogelijkheden voor nieuwe programma's! Ook krijgt het buitenaanzicht een nieuwe uitstraling. Zo komen er nieuwe tegels op de voorgevel en de entreeportalen worden vernieuwd. Dit alles met respect en behoud van het historische karakter van het pand uit 1840.

Theater Bellevue zoekt donateurs

Kortom, ingrijpende veranderingen waar een flinke som geld voor op tafel gelegd moet worden. Gemeente Amsterdam zorgt voor de grootste financiële bijdrage en Theater Bellevue betaalt ook een deel. Maar dat is niet genoeg: om de ontbrekende 30.000 euro bij elkaar te krijgen, doet het theater een beroep op donateurs. En dit kan al voor 10 euro. Vanaf 30 euro staat de gulle gever zelfs een leuke, originele tegenprestatie te wachten! Wil jij graag meehelpen en ben je benieuwd wat je zoal kunt verwachten als blijk van waardering? Bekijk dan hier de lijst met tegenprestaties.Het initiatief Geef Bellevue de ruimte wordt mede mogelijk gemaakt door: mugmetdegoudentand, Buro RuSt, Zondag met Lubach, Marcel Musters, Theo Nijland, Yentl en De Boer, Van der Laan en Woe, Johan Fretz, Nina de la Croix, Hannah van Wieringen, NINETIES, Alex Klaassen, medewerkers van Theater Bellevue en publieksbegeleiders.

Benieuwd naar het theaterprogramma van Theater Bellevue in Amsterdam? Kijk dan in onze voorstellingsagenda!
Lees meer over: AmsterdamTheater Bellevue

Gerelateerd nieuws