Artiesten, Cabaret, Voorstellingen

Freek de Jonge kritisch ontleed in documentaire

Vandaag gaat 'Freek' in première, een documentaire over het leven van Freek De Jonge. De cabaretier wordt dit jaar 75 jaar, kijkt daarom uitgebreid terug en deze film is daar ook onderdeel van. De film is gemaakt door Dennis Alink en krijgt veel positieve recensies. Het is echter geen ode aan de gevierde artiest, maar een eerlijke en soms ook kritische blik op Freek als artiest.

De documentaire werd in mei aangekondigd en is bij de filmhuizen van Nederland te zien op het grote doek. 'Freek' laat De Jonge zien als een egocentrisch mens, iemand die geen echte vrienden heeft.

"De film dringt diep door tot de ziel van De Jonge, wat in elk geval confronterende beelden oplevert," schrijft het AD over de film. En noemt als voorbeeld hoe hij in de pauze van een show van Herman Finkers vertrok omdat hij "waarschijnlijk een belangrijkere afspraak" had. Het Parool: "De kracht van de documentaire is dat die allerminst poogt De Jonges gekreukelde imago glad te strijken."

Ook De Telegraaf en Trouw zijn daarom lovend over de film. Het is volgens de recensenten "een eerlijk portret met volledige medewerking".

Ben je op zoek naar een ander cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater