Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Fred van Leer speelt stiefmoeder in Assepoester
13-09-2018

Fred van Leer speelt stiefmoeder in Assepoester

Een bijzondere rol voor stylist Fred van Leer: hij speelt de akelige stiefmoeder in The Christmas Show - Assepoester en het Kerstbal.

Zowel Carlo Boszhard - bedenker van de kerstshow - als de castleden zijn lovend over deze keuze: "Het wordt hysterisch! Fred gaat zo op in zijn rol, hij ís het gewoon." Zelf vindt Van Leer de rol ook op zijn lijf geschreven en is dan ook door het dolle heen: "Yesss, ik mag het eindelijk zeggen! Ik speel de boze zure stiefmoeder in Assepoester en het Kerstbal!" Toen hij gevraagd werd voor deze rol heeft hij er dan ook "geen moment over na hoeven te denken". Met de bekendmaking van dit leuke nieuws sluit Van Leer meteen een nare periode af: zo belandde hij afgelopen weekend in het ziekenhuis met een acute darmontsteking, maar werd na vier dagen gelukkig weer ontslagen. Ook weet hij betere keuzes te maken in zijn leven nadat hij hulp zocht voor zijn sluimerende burn-out. Dit seizoen staat hij volop in de theaters met zijn show Fred van Leer Live.Fred van Leer in sterrencast


Hoofdrolspeelster Celinde Schoenmaker neemt de rol van Assepoester op zich. Voor deze rol maakt ze graag wat ruimte in haar overvolle agenda, want als musicalster maakt ze volop furore met hoofdrollen in internationale musicalproducties op het Londense West-End. Buddy Vedder kruipt in de rol van haar droomprins. Natuurlijk mogen de gemene stiefzusjes niet ontbreken: Pip Pellens en Esmée van Kamen weten wel raad met deze rollen. En dan is er nog Ger Otte in de rol van de koning en Berget Lewis als goede fee. Als klap op de vuurpijl vertelt Carlo Boszhard het kerstsprookje op geheel eigen wijze aan elkaar. Kortom, met zo'n sterrencast kan het niet anders dan een topvoorstelling worden. Echt een wervelende show om de donkere dagen voor kerst mee te doorbreken!

Grootse kerstproductie in Ziggo Dome


Scriptschrijvers Boszhard en Maurice Wijnen hebben het bekende verhaal van Assepoester in een modern jasje gegoten, dat op 22 december te zien is in Ziggo Dome Amsterdam. De vierde editie van The Christmas Show zit vol kersthits, en vindt zijn inspiratie in grootse kerstproducties uit New York en Londen. Boszhard en Buddy Vedder (de prins) waren al in eerdere edities van de show te zien: Vedder speelde toen de rol van de verwaande popster Justin Scrooge.

Dol op musicals? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Gerelateerd nieuws