Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Festival de Nederlandse Dansdagen 2017
19-05-2017

Festival de Nederlandse Dansdagen 2017

Festival de Nederlandse Dansdagen bestaat twintig jaar. En dat wordt gevierd van 5 tot en met 8 oktober in Maastricht met een bijzondere programmering.

Tijdens deze jubileumeditie presenteert het festival maar liefst vier dagen lang de top van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen, van urban dance en avant-garde tot moderne dans en klassiek ballet. Toonaangevende gezelschappen zoals het Nederlands Dans Theater en het Scapino Ballet Rotterdam, en het beste van jong choreograferend Nederland tonen spraakmakende voorstellingen.

Op unieke locaties in de stad Maastricht vinden er premières, succesvoorstellingen, open studio's en exposities plaats, waarbij het jaarlijks terugkerende en onvergetelijke dansfeest niet ontbreekt. Dit jaar kun je onder andere naar de unieke festivalproductie 'Siri Loves Me' van Katja Heitmann (winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2016), de slechts één keer eerder in Nederland vertoonde choreografie 'Nowhere' door Introdans (Dimitris Papaioannou) en een nieuw werk van het internationaal geprezen talent Marina Mascarell.

Ontdek, ervaar en vier de rijkdom van de Nederlandse dans. Bekijk het complete programma van Festival de Nederlandse Dansdagen vanaf 8 augustus op nederlandsedansdagen.nl. De kaartverkoop start op 15 augustus.

Gerelateerd nieuws