Musical, Voorstellingen

Musical Awards: Evita en The Addams Family grote winnaars

The Addams Family en Evita zijn de grote winnaars van de Musical Awards die gisteravond te zien was op Nederland 1. De AD Publieksprijs gaat dit jaar wederom naar de Disney-musical The Lion King.

De meeste prijzen gingen deze avond, zoals verwacht, naar The Addams Family. Volgens de jury is dit de beste grote musical van het jaar. Ook kreeg Jon van Eerd de prijs voor het beste script. Geheel terecht natuurlijk! In ons verslag van The Addams Family kon je namelijk al lezen dat Jon van Eerd een geweldige vertaling heeft geschreven. Paul Eenens kreeg de prijs voor beste regie, en dat is ook wat ons betreft een welverdiende beloning!

'Dit betekent zoveel voor mij!'

Andere grote winnaar van de avond was dus Evita, die twee grote belangrijke prijzen wist binnen te slepen. René van Kooten nam zichtbaar geëmotioneerd de musical award voor beste mannelijke hoofdrol in ontvangst. 'De afgelopen maanden waren best pittig en ik weet niet hoe ik het allemaal had moeten doen en bolwerken zonder de steun van de mooiste Evita en beste vriendin denkbaar, Brigitte Heitzer,' vertelde Van Kooten. Het waren enorm spannende weken voor hem, omdat zijn dochter Sophia veel te vroeg is geboren. Hij droeg de prijs dan ook op aan zijn gezin.

Brigitte Heitzer kreeg even later de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Ook voor haar voelde dit als een enorme overwinning. 'Deze rol betekent zo ontzettend veel voor mij!'

De belangrijkste prijs van de avond is echter de AD Publieksprijs. Met 53% van de stemmen ging deze opnieuw naar The Lion King. Dat was een behoorlijke verrassing. Het doek valt dit jaar voor de Disney musical, dat al tweeënhalf jaar volle zalen trekt.

Overige prijzen van de Musical Awards

Hieronder vind je de lijst met overige winnaars van de Musical Awards.

Selman Ann Louis:
Beste kleine musical (Bos Theaterproducties en Theateralliantie)

The Color Purple:
Beste vrouwelijke bijrol (Jeannine La Rose)

Woef Side Story:
Beste mannelijke bijrol (Laus Steenbeeke)

You're The Top:
Aanstormend talent (Jochem Smit)

Charley:
Beste muziek/arrangementen (Michael Reed)

Het Pauperparadijs:
Beste vormgeving/toneelbeeld (Michiel Voet)

All Stars:
Beste Choreografie (Daan Wijnands)

Het evenement opende dit jaar ook weer groots. Speciaal voor de show was er muziek en dans uit de filmmusical The Greatest Showman:

Ben je op zoek naar een musical-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater