Overig

Eurovisie Songfestival: Ook Den Haag trekt zich terug

Het wordt steeds spannender: wie wordt de gast-stad van het Eurovisie Songfestival in Nederland volgend jaar? Vandaag is bekend geworden dat ook Den Haag uit de race stapt. De stad heeft geen geschikte locatie weten te vinden om voor de derde keer het evenement te organiseren.

Dat maakte wethouder Richard de Mos gisteravond laat bekend op Twitter. Hij schrijft daarbij dat Den Haag vanaf nu Rotterdam zal steunen met het bidbook voor het Songfestival. "Ik heb deze week gebeld met de Rotterdamse wethouder Said Kasmi. We kijken samen hoe we Rotterdam kunnen helpen met het binnenhalen van het Songfestival en hoe Den Haag daarvan kan profiteren met volle hotelkamers en leuke side-events. We hebben gelukkig ook de steun van de provincie Zuid-Holland," vertelt hij aan dagblad De Telegraaf.

Met Den Haag valt er echter wel een grote kanshebber weg. In 1976 en 1980 werd het Eurovisie Songfestival georganiseerd in het Nederlands Congresgebouw. Tegenwoordig heb je echter een locatie van stadion-grootte nodig met uitgebreide mogelijkheden voor licht- en geluidtechniek om het festival binnen te halen. Het World Forum theater heeft de grootste theaterzaal van Nederland. Die is echter te klein voor Eurovisie. Het ADO Den Haag Stadion of het Malieveld ombouwen is te duur en daardoor onhaalbaar.

Vorige week viel Leeuwarden af. Dat betekent dat alleen Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Breda, Maastricht, Rotterdam en Utrecht nog over zijn. Uiterlijk 10 juli moeten ze een compleet bidbook inleveren dat aan alle eisen voldoet.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater