Musical, Voorstellingen

It Giet Oan? Plannen voor grootse Elfstedentocht-musical

Er liggen plannen voor een grootse musical over de Elfstedentocht. De Tocht wordt een spektakel met de allure van de musical Soldaat van Oranje.

Voor De Tocht wordt er een nieuw theater gebouwd in Leeuwarden met een ijsvloer en plek voor 1500 bezoekers. De Elfsteden Experience wordt een beleefmusical en moet in oktober 2020 in première gaan.

Net zo lang als Soldaat van Oranje

De makers hopen op een lange looptijd, net zoals bij Soldaat van Oranje, die inmiddels al meer dan acht jaar speelt. Verder verwachten de makers een verkoop van 300.000 kaarten in het eerste seizoen.

Om 05:15 uur met de bus naar het theater

"We willen niet dat dit een Leeuwarder feestje wordt," vertelt Foppe van der Veen, bestuurslid van de stichting Beleef en Herinner. Daarom kan men straks arrangementen boeken in alle elf steden. De bezoekers worden dan opgehaald met een bus om 05:15 uur. "Het wordt een ochtendvoorstelling, midden in de koude winter, waarin we een bizarre spanning opbouwen."

Donderdag vond in Leeuwarden een avond plaats ter gelegenheid van de langste Elfstedentochtloze periode ooit. Deze duurt inmiddels 8072 dagen.


Kijk voor meer musicals in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater