Artiesten

Maarten van der Weijden met zijn Elfstedentocht theaters in

Naar aanleiding van zijn Elfstedentocht gaat Maarten van der Weijden het theater in. Hij doet elf steden aan met een voorstelling waarin hij vertelt over zijn poging om de tocht der tochten zwemmend af te leggen. Van der Weijden ging de zwemuitdaging aan om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

De Olympisch kampioen startte zijn Elfstedentocht op zaterdag 18 augustus om 04:30 uur. Daarme begon hij een loodzware onderneming van 200 kilometer. Maar helaas kon de topsporter deze niet kon volbrengen. Hij moest van zijn arts op de laatste dag stoppen. Op dat moment had hij een indrukwekkende 163 km afgelegd. Wel haalde de zwemmer veel geld op; na een week stond de teller op 4,3 miljoen.

Tijdens zijn tocht kreeg hij ook steun van diverse artiesten. Onder andere Claudia de Breij en Freek de Jonge kwamen persoonlijk langs om hem aan te moedigen.

Uitdaging

Het was niet de eerste uitdaging die de zwemmer aanging om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar waagde hij zich aan een 24-uur durende zwemmarathon.

De zwemmer leed zelf op jonge leeftijd aan de ziekte en volgens zijn artsen zou hij niet meer beter worden. Toch werd hij zeven jaar na zijn diagnose Olympisch kampioen. In 2016 stond hij met zijn indrukwekkende verhaal zelfs in het theater.

Met de voorstelling over zijn Elfstedentocht start Van der Weijden op 12 januari in Dokkum en eindigt op 15 februari in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Daartussen komt hij langs Amsterdam, Zwolle, Doetinchem, Apeldoorn, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Groningen.


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater