Artiesten

Edwin Jonker als Daddy Warbucks in musical Annie

Volgend jaar keert de razend populaire musical Annie terug in de Nederlandse theaters. Acteur Edwin Jonker kruipt in de huid van Oliver 'Daddy' Warbucks.

De producent heeft hiermee een primeur te pakken: niet eerder speelde een donkere acteur dit personage, zo vertelt Albert Verlinde in het televisieprogramma '6 Inside'. De productie ligt in handen van Mark Vijn Theaterproducties en De TheaterAlliantie.

Weesmeisje Annie

De musical over het weesmeisje Annie was ook al te zien in theaterseizoen 1997/1999, 2005/2007 en 2012/2013. Onder meer Anouk Maas en Nathalie van Gendt namen de hoofdrol op zich, terwijl Oliver 'Daddy' Warbucks werd gespeeld door Tony Neef en Edwin Rutten. Wanneer Warbucks de eigenwijze, roodharige Annie ontmoet, sluit hij haar snel in zijn hart en redt haar uit de handen van de gemene directrice van het weeshuis. Samen gaan ze op zoek naar haar ouders, maar dit blijkt niet zo makkelijk. De ene na de andere oplichter probeert de beloning te pakken te krijgen.

Edwin Jonker in musicals Lion King en Color Purple

Edwin Jonker (42) had eerder rollen in The Lion King, The Color Purple, Driving Miss Daisy en Beauty and The Beast.

Musical Annie maakt een theatertour

De musical Annie reist door het land en doet onder meer theaters in Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Hoorn, Breda, Heerlen, Nijmegen, Enschede en Apeldoorn aan tijdens de tour.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater