Artiesten, Muziek, Voorstellingen, Zang

Duncan Laurence gaat zijn titel op het Eurovisie Songfestival niet verdedigen

Dankzij zanger Duncan Laurence komt het Eurovisie Songfestival volgend jaar naar Nederland. In welke stad dat zal plaatsvinden, blijft vooralsnog érg spannend. Duncan zal echter niet terugkeren naar het festival, in ieder geval niet om zijn titel te verdedigen. 'Dat zou een beetje raar zijn,' schrijft de zanger op Instagram. 'Ik heb het al gedaan.'

Op Instagram vroeg een van zijn fans of Duncan van plan was om opnieuw mee te doen aan het Eurovisie Songfestival en zijn titel te verdedigen. Nee, dus. De kans dat hij opnieuw zou winnen is miniem; het is tot nu toe alleen Johnny Logan gelukt om als artiest het songfestival twee keer te winnen, namelijk in 1980 en 1987. Hij schreef trouwens ook de muziek voor het winnende nummer in 1992.

Het is iets beter te doen om als organiserende land meerdere keren op rij te winnen. Dat is immers Spanje (1968 en 1969), Luxemburg (1972 en 1973) en Israel (1978 en 1979) ook gelukt. Ierland won zelfs DRIE keer achter elkaar: in 1992, 1993 en in 1994! Dat was dan ook wel meteen de laatste keer.

Het is ook niet echt bijzonder wenselijk om als gastland voor de winst te gaan. Zweden werd als organiserende land in 2016 nog vijfde, maar over het algemeen eindigt het organiserende gastland ergens aan het einde van het eind-klassement. Het nummer doet echter wel altijd mee aan de finale (anders zou het een beetje sneu zijn).

Duncan Laurence niet, wie dan wel?

Bovendien was Arcade een nummer dat Duncan Laurence al jaren in de kast had liggen. Nu voor het songfestival van volgende jaar even snel een nieuw nummer schrijven, lijkt niet echt zijn ding te zijn.

Dus het wordt sowieso een andere artiest. En misschien wordt het wel een verrassende keuze! De prestatiedruk is immers al van de ketel. Als gastland kun je prima voor iets origineels gaan! Hiphop of klassieke muziek bijvoorbeeld. Zolang het maar authentiek is, kan dat het prima doen op het Songfestival!

Foto: Andres-Putting

Wil je meer weten? Lees hier al het nieuws over het Eurovisie Songfestival!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater