Muziek, Voorstellingen, Zang

Duncan Laurence podiumact nog een hoop gesleutel

Op donderdag moet het gebeuren: dan staat Duncan Laurence in de halve finale van het Songfestival en mag hij laten zien waarom hij de topfavoriet voor de winst is dit jaar. Tijdens de eerste repetities bleek echter dat er nog wel het een en ander wordt gesleuteld aan de performance in Tel Aviv. Waar het nummer staat als een huis, lijkt de act vooralsnog een bouwput.

Voor de podiumpresentatie hebben Ilse DeLange en regisseur Hans Pannecoucke een sobere opzet bedacht die nadruk moet leggen op de emotionele kracht van Arcade. 'In theorie slim bedacht. De praktijk blijkt echter weerbarstiger,' schrijft AD in een beknopte analyse. Het geheel oogt intiem en puur, maar anderen noemen het saai en vlak.

Enkele dagen voor de eerste juryshow was de Nederlandse act nog niet helemaal gereed. AD noemt de repetitie rommelig. Het lijkt allemaal nog een beetje zoeken. De lichtgevende bol die boven de toetsen van Duncan Laurence moet zweven, hangt niet goed aan het plafond.

Want wat moet er nu gebeuren met die bol? Is het de goede bol? Werkt het als hij op de piano staat? Of ernaast? Of misschien geen bol? De journalisten ter plekke noemen het inmiddels een heus ballendilemma. Er is zelfs een extra technische repetitie gehouden zonder de zanger.

Er wordt duidelijk dus nog getwijfeld. Gelukkig blijft Duncan Laurence zelf tegen iedereen opgewekt. 'Geloof me: het komt goed,' stelt hij AD gerust. Ook Ilse DeLange heeft er nog steeds alle vertrouwen in. 'Het gaat echt heel erg mooi worden. Dat weet ik zeker.'

Foto: Thomas Hanses

Ben je op zoek naar een concert? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater