Artiesten

Duncan Laurence in tweede halve finale Songfestival

Duncan Laurence staat donderdag 16 mei in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Deze plaats kreeg de zanger maandag via een loting in Tel Aviv.

Tweede helft avond

Laurence zingt in de tweede helft van de avond. Hij neemt het dan op tegen Albanië, Azerbeidzjan, Macedonië, Noorwegen, Rusland, Kroatië, Litouwen en Malta.

De eerste finale vindt plaats op dinsdag 14 mei en de grote finale op zaterdag 18 mei.

Mooie loting

Cornald Maas noemt het een "mooie loting". Want volgens hem maakt het moment in de halve finale voor een goed nummer niet uit.

Mooie loting voor @dunclaurence en Nederland in tweede helft tweede halve finale. Een ijzersterke song haalt sowieso de finale, ongeacht de semi en de startplek. Wij hebben zo’n ijzersterke song. Wordt vervolgd op 7 maart! #Songfestival pic.twitter.com/bhdpbi40Rm

— Cornald Maas (@cornaldm) 28 januari 2019

Nieuwsgierig

Zijn tweet lokte bij fans wel reacties uit. Iemand schrijft "zo nieuwsgierig" te zijn. En een andere optimist zegt het gevoel te hebben "dat dit jaar werkelijk álles gaat kloppen!"

De organisatie maakt op 7 maart meer informatie bekend.

Tip

De selectiecommissie koos de zanger na een tip van Ilse DeLange. Ze coachte de 24-jarige vier jaar geleden in het programma The Voice.

Kritiek

Er is wel kritiek op de manier van selecteren. Want de componist van Songfestival-winnaar Dinge Dong, Dick Bakker, pleitte vorig week voor de terugkeer van het nationaal songfestival. "Het is juist hartstikke belangrijk dat voor een internationale competitie eerst een uitgebreide, nationale selectie wordt gemaakt".

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater