Muziek, Voorstellingen, Zang

Duncan Laurence krijgt nóg meer punten na hertelling

We wisten natuurlijk al dat Duncan Laurence de grote winnaar is geworden van het Eurovisie Songfestival. De European Broadcasting Union (EBU) heeft echter een kleine fout in de puntentelling ontdekt en een hertelling uitgevoerd. Dit betekent praktisch dat Duncan Laurence met nóg meer punten het festival heeft gewonnen!

De fout was ontstaan doordat Wit-Rusland hun stemmen voor de halve finale te vroeg openbaar had gemaakt. Daarop besloot de EBU de puntentelling van dat land te verwijderen en een nieuw resultaat te berekenen. Bij het samenvoegen van de punten zou er vervolgens een menselijke fout zijn gemaakt in de nieuwe berekening. De volgorde zou niet kloppen, waardoor de einduitslag óók niet meer klopte.

Lang verhaal kort: Duncan Laurence had eigenlijk niet gewonnen met 492, maar met 498 punten. Zes stemmen meer dus! De verschuivingen zijn gelukkig allemaal vrij klein. Voor Zweden is de fout wel een mevaller, omdat het land nu uiteindelijk vijfde is geworden in plaats van zesde.

Uiteraard betreurt de EBU het hele voorval en laat in een verklaring weten er alles aan te doen om te voorkomen dat dit nog een keer zal gebeuren.

Foto: Andres Putting

Ben je op zoek naar een concert? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater