Artiesten

Douwe Bob wilde er helemaal mee stoppen

Zanger Douwe Bob wilde er helemaal mee stoppen nadat het uitging met zijn vriendin. "Ik ben er bijna mee gekapt, met muziek maken", vertelt hij aan Nu.nl.

"Het was niet zo dat ik me alleen maar even kut voelde. Ik wilde gewoon weg, een vliegtuig pakken en nooit meer wat van me laten horen." Maar het schrijven en de dankbaarheid van zijn publiek hielden hem tegen. "Het zit erin en het moet naar buiten."

Te veel lof

De moeilijk periode begon al voor zijn relatiebreuk. Alle lof die hij van veel mensen kreeg, hadden geen goede invloed op hem. " Ik denk dat het niet zo goed is voor je mind als je voortdurend wordt opgehemeld."

Na zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2016 kwam zijn carrière in een stroomversnelling terecht. "Het ging maar door. Qua werk, maar ook in mijn sociale leven. Daar heb ik nooit echt met iemand over gepraat."

Niet zo'n leuke gast

Nadat de zanger besloot een pauze in te lassen, ging het mis. Hij zat op de bank, dronk veel en was "niet zo'n leuke gast". Zijn toenmalige vriendin zag dit niet zitten en vertrok. "Toen kreeg ik wel een glas water in m'n gezicht."

Het duurde vervolgens nog even voor hij een plaat begon te maken. Maar toen het zover was, kon hij wel alles een plek geven. De zanger is dan ook heel eerlijk op zijn album, dat is hij "verplicht aan de muziek en aan mezelf". De zanger ziet het ook als een "boetedoening". "Als je niet eerlijk schrijft, kun je er beter mee kappen."

Het nieuwe album The Shape I'm In kwam gisteren uit.

Foto: Jaap Stolk


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater