Artiesten

Doen! Leer hier de kerstklassieker van Urbanus spelen! [video]

Bekijk hier een leuke tutorial van Urbanus waarin hij je precies uitlegt hoe je zijn grote kersthit 'Bakske vol met stro' speelt met de nodige Vlaamse flair.

Verras familie en vrienden vanavond aan het kerstdiner met een een zelfgespeelde versie van 'Bakske vol met stro' van Urbanus! Niemand minder dan de maestro himself speelt het voor in deze tutorial, en vertelt je ook wat grappige anekdotes over zijn kerstklassieker. Pak je gitaar erbij, dan heb je het zo onder de knie! Nog even op je Vlaamse accent oefenen en het wordt gegarandeerd een plezante avond.

Nieuwe Hollandse theatertour van Urbanus

Urbanus heeft onlangs een nieuwe tournee door ons land aangekondigd. Momenteel speelt hij zijn succesvolle show Trecto Pnix in de Vlaamse theaters. Deze voorstelling brengt hij onder de titel 'Lij Kner Ge Sop' naar Nederland.

Succesvolle loopbaan in Vlaanderen en Nederland

Urbanus werd geboren in Sint-Gertrudis-Pede (België) als Urbain Servranckx, maar is bekender onder zijn bijnaam Urbanus van Anus. Hij zit sinds 1973 in het vak en viert volgend jaar zijn 70ste verjaardag met een vijfdelige documentaire. Tijdens zijn loopbaan maakte hij films, muziek, theatershows en strips. Zijn films Hector (1987) en Koko Flanel (1990) betekenden jarenlang de grootste kassuccessen van zijn thuisland. Zijn humor - een combinatie van onder meer absurdisme, volks, subversief en anarchistisch - is zowel in België als in Nederland een groot succes.

Benieuwd welke voorstellingen er spelen in de theaters? Kijk voor een overzicht in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater