Muziek

Doe Maar komt met nieuwe tournee

Doe Maar doet het weer: ze gaan opnieuw op tournee! Het grote succes van hun vorige clubtour beviel zo goed, dat ze het nog eens dunnetjes gaan overdoen. De tour staat gepland voor volgend najaar.

Met hun vorige tour 'Er verandert Nix' maakten Henny Vrienten, gitarist Jan Hendriks, toetsenist Ernst Jansz en drummer René van Collem een clubtour door Nederland en België. Vrienten: "De bedoeling van onze vorige tournee was dat we terug wilden naar het clubcircuit, waar we vroeger niet konden spelen omdat we te groot waren. Wij wilden weer naar de kleine clubs, zoals we begonnen zijn, dichtbij de mensen. Dat is ons zo goed bevallen, dat we onszelf afvroegen: 'Waarom doen we dit niet nóg een keer?'. Dus dat gaan we doen."

Doe Maar gekte
Begin jaren 80 ontstond er een ware Doe Maar rage in Nederland. Ze scoorden hit na hit zoals 'Doris Day', 'Is dit alles', 'De bom', '1 Nacht alleen' en 'Pa', maar tot groot verdriet van hun vele idolate tienerfans, stopte de band in 1984. In 2000 maakte de groep een eerste comeback en stonden maar liefst 16 keer in Ahoy Rotterdam.

Henny Vrienten
Henny Vrienten houdt zich ook bezig met soloprojecten, zoals zijn nieuwe album 'Tussen de regels' dat eind deze maand uitkomt. Ook staat hij dit seizoen weer op de planken met zijn muzikale maatjes Boudewijn de Groot en George Kooymans, oftewel De Vreemde Kostgangers. "Niets is zo leuk dan met vrienden samen op het podium te staan en muziek te maken," aldus Vrienten.

Mojo
De organisatie ligt in handen van Mojo. Nadere details zijn nog niet bekendgemaakt. Natuurlijk houdt Theater.nl je op de hoogte!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater