Musical

Disney's Aladdin vanaf 2020 in AFAS Circustheater

De musical van Disney's Aladdin komt in 2020 naar Nederland. Dat blijkt uit een geplaatste auditie-oproep van Stage producent Stage Entertainment. De musical zal volgend seizoen te zien zijn in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Hiervoor moet nog wel eerst een cast van zangers, acteurs en dansers worden samengesteld. De uiterste aanmelddatum voor de auditie is 31 oktober.

Vorig jaar liet Albert Verlinde, de directeur van Stage Entertainment, al tijdens een interview op NPO Radio 1 weten dat het een optie zou zijn. 'We hebben voor het Circustheater in Scheveningen een helder profiel van het soort voorstellingen dat daar staat. Nu komt eerst Anastasia, het is absoluut niet ondenkbaar dat daarna Aladdin aan de beurt komt.'

Aladdin in het Circustheater

Daar wordt nu duidelijk vaart mee gemaakt. De musical Anastasia is net in première gegaan. Die kan nu dus maximaal anderhalf jaar spelen in het Circustheater. Overigens wil dit niet per se zeggen dat Anastasia binnen anderhalf jaar stopt. Als de musical goed draait, kan die ook in een ander theater spelen of zelfs een tour door Nederland maken, zoals andere producties van Stage Entertainment ook doen.

In ieder geval is Aladdin een musical die perfect bij het Circustheater lijkt te passen. De musicalbewerking van Walt Disney heeft een echt Broadway sound en zit bomvol indrukwekkende dansnummers met grote groepen dansers. De Geest (Genie) is de grote ster van de show en vereist een bijzonder type acteur. De musical heeft een totaal ander geluid dan The Lion King, maar verder ook een spektakel in het theater.

Audities voor Aladdin

Dat zie je dan ook terug in de auditie-oproep. Voor Genie wordt gevraagd naar een echte zanger-danser die in jazz-stijl kan zingen. Het ensemble vereist spelers met tenminste een atletische bouw. Je moet kunnen zingen en goed overweg kunnen met ballet, jazz-dans en tapdansen.

Overigens wordt van alle kandidaten ene relevante opleiding geëist en/of werkervaring in een grote landelijke musical-productie. Bovendien mag je er op rekenen dat Stage Entertainment voor de hoofdrollen zoekt naar de beste musical-acteurs van Nederland. Meer informatie hierover vind je op de auditie-pagina van Stage.

aladdin auditie

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater