Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Deze week in het theater: het Nationaal Theaterweekend en nog véél meer
22-01-2018

Deze week in het theater: het Nationaal Theaterweekend en nog véél meer

Iedere week zijn er in Nederland honderden voorstellingen te zien. Het zijn er teveel om op te noemen, dus vanaf nu pikt Theater.nl speciaal voor jou de krenten uit de pap! Hier zijn zeven voorstellingen die je deze week kunt zien in de theaters van Nederland.

Maandag 22 januari: You're The TopVandaag gaat You're The Top in première in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het is een musical over de legendarische liedjesschrijver Cole Porter (gespeeld door Paul Groot, bekend van Koefnoen). Porter schreef onder andere nummers voor Frank Sinatra, dus je kunt lekker de week beginnen met klassieke Amerikaanse feelgood-songs. Er zijn nog kaarten!

Dinsdag 23 januari: De ParelvissersMorgen is de opera De Parelvissers te zien in het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. Het stuk van Bizet, dat wordt uitgevoerd door het Charkov Staats Opera Theater, is nog tot zondag te zien in Nederland.

Woensdag 24 januari: Cabaretier Roué Verveer (try-out)Cabaretier Roué Verveer staat woensdag in Theater Zuidplein in Rotterdam om een deel van zijn nieuwe programma Heppie de Peppie te spelen. Het is een unieke try-out voorstelling, omdat hij de avond deelt met Kees van Amstel. Hier zijn nog slechts enkele kaarten voor verkrijgbaar, dus wees er snel bij!

Donderdag 25 januari: Was getekend, Annie M.G. SchmidtWas Getekend Annie M.G. Schmidt is nu al een groot succes. De nieuwe Nederlandse musical tourt door het hele land en is deze week de hele week lang te zien in Theater de Spiegel in Zwolle. Let op! Theater de Spiegel is bijna door alle kaartjes heen.

Vrijdag: 26 januari: Achter het HuisAchter het Huis is donderdag te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Er is vrijwel altijd discussie bij een toneelstuk over het dagboek van Anne Frank, maar dit keer lijkt iedereen er wel een mening te hebben. Het toneelstuk is een zéér vrije bewerking op Het Achterhuis, mede dankzij het script van Ilja Leonard Pfeijffer. Er zijn nog kaarten.

Zaterdag 27 januari: Het Nationaal TheaterweekendDit feest begint stiekem al op vrijdagavond maar als we een tip voor het hele gezin mogen geven: ga zaterdag naar Het Nationaal Theaterweekend! Ruim 70 theaters door heel Nederland openen speciaal hun deuren voor gratis activiteiten en goedkope voorstellingen. Deze week verschijnen er op Theater.nl nog een aantal speciale tips. Op de website van het Nationaal Theaterweekend staat een compleet overzicht van alle deelnemende theaters.

Zondag 28 januari: The Full Monty (try-out)Als aanloop naar de première in februari spelen de 'échte mannen' van The Full Monty al volop try-out voorstellingen. Zondag kun je de Nederlandstalige musical zien in het Posthuis Theater in Heerenveen. Verrassend genoeg zijn er nog kaarten beschikbaar, dus grijp je kans voor het druk wordt!


Wil je na het lezen van deze tips het volledige overzicht van alle voorstellingen in Nederland zien? Ga dan vooral naar de Voorstellingen-pagina van Theater.nl.

Gerelateerd nieuws