Familie, Voorstellingen

Deze familieshows mag je niet missen in de kerstvakantie!

Eindelijk, het is kerstvakantie! En dat betekent twee weken samen genieten van deze sfeervolle tijd. Wat denk je van een bezoekje aan het theater met het gezin? Want ook voor de jongste bezoekers is daar veel te beleven. Het aanbod familieshows is te groot om volledig uit te lichten, maar wij schotelen je een mooie selectie voor!

De Vier Jaargetijden (6+) - Angela Schijf & Vivaldi Consort

Ga met actrice Angela Schijf en het Vivaldi Consort op avontuur en ontdek Vivaldi's beroemde stuk De Vier Jaargetijden. Kinderboekenschrijfster en winnares van zestien Zilveren Griffels, Imme Dros, schreef een spannend sprookje dat je door alle vier seizoenen voert. Twee zusjes, waarvan één heel braaf en de ander juist brutaal, belanden in de bijzondere wereld van Vrouw Holle. Ze moeten opdrachten uitvoeren en ontdekken zo de kracht van de natuur. Hoe kijk je naar de wereld? Zie je vooral het mooie of juist het lelijke? En is het wel handig om altijd maar braaf te zijn?

 

Caro - Efteling Theaterproducties

De show Caro van de Efteling zit vol humor, dans, muziek en acrobatiek en heeft de sfeer van Cirque du Soleil. "Met deze productie slaat de Efteling een nieuwe weg in, die mooi aansluit bij haar internationale ambities", aldus het pretpark over het theaterspektakel. De show is geïnspireerd op de Stoomcaroussel, een klassieke attractie die symbool staat voor de 'mallemolen van het leven'. De regie is in handen van regisseur, choreograaf en musicalacteur Stanley Burleson.

Lejo Kerstshow (4+) - Lejo

Ho ho ho... Het is tijd voor een leuke kerstshow met het beroemde vingerpoppetje Lejo en hij neemt al zijn vriendjes mee! Wat moet er allemaal gebeuren voor de kerst? Allereerst tuigen ze natuurlijk de kerstboom op, en daarna zingen ze allerlei vrolijke en mooie kerstliedjes. Uiteindelijk komt zelfs Rudolf het Rendier nog langs. Het wordt een superleuke beleving voor de kleintjes: plezier gegarandeerd!

 

Alone@home (8+) - Martijn Fischer e.a.

Alone@Home is een komedie vol slapstick, spannende stunts en aanstekelijke livemuziek, geïnspireerd op de filmhit uit 1990. Het stuk draait om pesten, onzekerheid, kwetsbaarheid en vriendschap. En natuurlijk, vindingrijkheid. Twee kinderen die elkaar absoluut niet mogen, zijn thuis op elkaar aangewezen. Dan probeert een onhandige dief in te breken. Lukt het de twee om samen de dief te verslaan met boobytraps en valstrikken? Een 'geräuschmacher' zorgt met huis-, tuin- en keukengerei voor het geluidsdecor en er is live muziek met liedjes van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker.

De sneeuwkoningin (5+) - Rabarber

Wanneer een reusachtige spiegel in duizend stukjes op aarde valt, verblindt dit alle mensen. Van alle schoonheid is niets meer over, en de sneeuwkoningin ziet haar kans schoon: ze bevriest de harten van de mensen. Maar één meisje laat zich niet zo snel verslaan! Ze verdrijft de koningin en heeft één doel: de mensen weer oog laten krijgen voor al het moois om hen heen.

 

Kinderkerstpopconcert (3+) - Jelle Amersfoort

Doe dit jaar eens lekker gek en versier al swingend samen de kerstboom tijdens dit kinderkerstpopconcert! Je hoort de beste kerstpopsongs en mag je helemaal uitleven op de dansvloer. Dus headbangen, stagediven of breakdancen: deze kerst kan het allemaal!

Hamlet (8+) - Theater Rotterdam

De Deense prins Hamlet heeft bepaald geen gemakkelijke puberteit. Hij verliest zijn vader, zijn oom trouwt met zijn moeder en hij raakt vrienden kwijt. En dan verschijnt ook nog eens een geest op zijn kamer. Hamlet draait door. Van een surfboy met goed haar, verandert hij in een sombere jongen met woede-uitbarstingen.

 

Kerst met Kazàn - Kazàn, the magic family

Deze show maakt je sprakeloos. Zoveel magie en humor; je weet niet waar je kijken moet! Oscar, Renzo en Mara verrassen je met hun beste illusies. Je zit erbij en toch begrijp je echt niet hoe ze het doen. Dan is er Steven Kazàn die zich de afgelopen jaren heeft ontpopt tot een ware comedian. En natuurlijk de Don van de familie -Hans Kazàn zelf- die natuurlijk als de beste kan goochelen. Deze charmante familie bezorgt je een magisch kerstgevoel met hun show!

 

Kikker en de vallende ster (4+) - Theater Terra

In deze familiemusical van Theater Terra zien Kikker en zijn vriendjes op een avond een vallende Ster. "Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen", had Haas eerder verteld. Dat doen ze dus, maar na een tijdje zijn de wensen nog steeds niet uitgekomen. Kom naar het theater om Kikker te helpen ze in vervulling te laten gaan.

 

De brief voor de koning, de koning (8+) - Homemade Productions

Deze musical is een prachtige bewerking van het gelijknamige bekroonde kinderboek. We volgen Youri die in de bibliotheek het boek 'De brief voor de koning' van Tonke Dragt opent, waarna zich een wereld ontvouwt vol ridders, kastelen, kluizenaars, jonkvrouwen en spionnen.

Cinderella - Het Nationale Ballet

Cinderella, oftewel het sprookje van Assepoester, is een ballet waar je met het hele gezin naartoe kunt. Saai voor kinderen? Bepaald niet! Choreograaf Christopher Wheeldon maakt er een filmisch spektakel van dat bol staat van de humor en magie. Het ballet danst virtuoos op de muziek van Sergej Prokofjev. Het verhaal is gebaseerd op de oorspronkelijke versie van het sprookje Gebroeders Grimm. Dat maakt het geheel iets donkerder en onvoorspelbaarder, maar ook poëtischer en magischer. De voorstelling speelde in 2012 voor het eerst bij het Nationale Ballet en is al vele malen opgevoerd. Het staat inmiddels bekend als moderne klassieker en speelde onder meer in Londen en Hong Kong.

Toms magische speelgoedwinkel (5 +) - Marleen van der Loo, Jeroen Phaff e.a.<

Het jongetje Tom woont in een magische speelgoedwinkel, en niemand die dat weet! Als de eigenaar van de winkel 's avonds naar huis gaat, komt Tom uit zijn schuilplaats. De winkel komt dan tot leven. De beste vriend van Tom is Hercules en samen beleven ze allemaal avonturen. Maar dan verschijnt Hades. Hij komt uit de onderwereld en wil de winkel en de rest van de wereld in duisternis hullen. Samen met Hercules zet Tom alles op alles om de winkel te redden. Hij zal de wereld laten zien dat hij een superheld is.

Meer familieshows in het theater

Natuurlijk spelen er nog veel meer familievoorstellingen in de theaters! Kijk voor het volledige aanbod in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater