Familie

De leukste jeugdvoorstellingen voor het hele gezin!

Wat is er nou leuker dan samen met je kinderen een theatervoorstelling bezoeken? Het laat bij je kind ongetwijfeld een diepe indruk en blijvende herinnering achter. Theater.nl doet een greep uit de vele bijzondere jeugdvoorstellingen die momenteel in het land spelen.

Verrassingsfeest (2+) - Peppa Pig

Het vrolijke varkentje Peppa Pig neemt je mee naar het grote feest! Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt ze lekker buiten, maar er staat ze een grote verrassing te wachten:  de kamer hangt vol slingers en ballonnen en er is zelfs een grote taart. Geniet met het hele gezin van deze kleurrijke familiemusical!

De Kleine Zeemeermin, de musical - Sita Vermeulen e.a.

De kleine zeemeermin woont op de bodem van de zee, tussen vriendelijke vissen en waar haar vader koning is. Op een dag redt ze een mensenprins, wordt verliefd op hem en wil niets liever dan bij hem zijn. Maar de gemene tovenares Fien en haar man vinden dat niets en willen er een stokje voor steken. Zal de wens van de kleine zeemeermin uitkomen?

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+) - Meneer Monster

Maak je op voor een knotsgek avontuur vol theatermagie! Andy en Terry moeten hun theaterstuk opvoeren, maar dat waren ze even vergeten. Hoe vinden ze nu zo snel een zeemeermin, een reuzengorilla en een zeemonster? 'De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen' is gebaseerd op het succesvolle gelijknamige kinderboek.

Caro - Efteling Theaterproducties

De show Caro van de Efteling zit vol humor, dans, muziek en acrobatiek en heeft veel weg van Cirque du Soleil. "Met deze productie slaat de Efteling een nieuwe weg in, die mooi aansluit bij haar internationale ambities", aldus het pretpark over het theaterspektakel. De show is geïnspireerd op de Stoomcaroussel, een klassieke attractie die symbool staat voor de 'mallemolen van het leven'. De regie is in handen van regisseur, choreograaf en musicalacteur Stanley Burleson.

Kruistocht in spijkerbroek (7+) Nationaal Jeugd Musical Theater

De vijftienjarige Dolf mag als proefpersoon een tijdmachine proberen en belandt in de Middeleeuwen. Hij gaat met achtduizend kinderen op kruistocht naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Saracenen. Het is een lange en gevaarlijke tocht, maar Dolf helpt de kinderen met zijn moderne kennis. Langzamerhand leert hij dat het werkelijke gevaar niet achter de volgende berg schuilt. De musical is al jaren een succes. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thea Beckman.

Dag meneer van Dalen (6+) - TG Graasland

Meneer van Dalen is al heel erg oud. Hij is zo ontzettend oud, dat mensen eigenlijk niet weten hoe oud hij precies is. Zijn vrouw is al jaren geleden overleden en sindsdien woont hij alleen. Maar op een dag staat een man voor zijn deur. En die man zal alles veranderen...

LOENA'S STERRENNACHT (6+) - Eva van den Bosch

Leona wandelt iedere nacht, zodra de sterren opkomen, door de stille stad. Ze ziet schaduwen van mensen in hun huisjes. Iedere nacht ontmoet ze een andere schaduw; een voor een zijn het bijzondere figuren. Ze verzamelt ze in haar tas en gaat samen met de vrolijke schaduwen op pad.

Meer jeugdvoorstellingen

Natuurlijk spelen er nog véél meer jeugdvoorstellingen in de theaters! Bekijk het volledige aanbod in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater